Η Σαουδική Αραβία is not a “blacklisted” country!

ποιος φταιει;

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει πληροφοριακό υλικό που ενοχοποιεί τις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με την ισλαμική τρομοκρατία αλλά δεν τολμά επίσημα να προσάψει κατηγορίες χαρακτηρίζοντας το «πολύ ευαίσθητο».

Άλλωστε πως να επιχειρήσει να αποκαλύψει την οποιαδήποτε εμπλοκή με τον χαρακτηρισμένο από την CIA ως among our very best counterterrorism partners globally με τον οποίο μάλιστα τα τελευταία μόνο 7 χρόνια οι εξαγωγές στρατιωτικού υλικού της χώρας προς την Σαουδική Αραβία φτάνουν τα £7,248,108,763!

exports

Η κατασκευή και η πώληση όπλων, φυσικά και δεν δαιμονοποιείται. Η αδυναμία ελέγχου του τελικού χρήστη και η εκτροπή σε violent non state actors ή σε χώρες με καθεστώς εμπάργκο όπως η Λιβύη και η Υεμένη είναι το πρόβλημα και πάνω σ’αυτό ο προβληματισμός.

Διότι ξαφνικά μιλάμε για αύξηση της τρομοκρατίας και αθώα θύματα, για γενοκτονία στην Υεμένη (χώρα που η ενημέρωση εσκεμμένα την έχει «εγκαταλείψει») και δημόσια ανασφάλεια στην καθημερινότητα του πολίτη.

Διότι έχουμε ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες κατασκευής στρατιωτικού υλικού και πιθανότατα της «φυμώνουμε» εξαγωγικά προκειμένου να μην φανούμε ανακόλουθοι στους συμμάχους μας, όταν αυτοί λειτουργούν απροβλημάτιστα.

Ριζοσπαστικοποίηση δεν σημαίνει ότι θα «γεννηθούν» απαραίτητα τρομοκράτες, οι οποίοι αποτελούν την κορυφή της πυραμίδας της τρομοκρατίας, έχοντας ως βάση την καλλιέργεια (ίσως όχι αδίκως) του αισθήματος της αδικίας, της περιθωριοποίησης, της κοινωνικής ανισότητας και τόσων άλλων παραγόντων που εμείς οι ίδιοι συνήθως δημιουργούμαι ή επιτρέπουμε. Υπάρχουν τρόποι ελέγχου και πάνω σ΄αυτούς πρέπει να συνεργαστούν όλοι. Η πρόληψη έναντι της καταστολής.

Σ’ έναν πόλεμο (οποιασδήποτε μορφής) δεν υπάρχούν παρά ψήγματα στρεβλής ηθικής, αφού οι περιπτώσεις, στις οποίες ο  θύτης εναλλάσσεται με το θύμα είναι πολλές και δυσδιάκριτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την Ιστορία πάντοτε την γράφει ο νικητής και την γράφει όπως αυτός θέλει.

Πρέπει να διαλέξουμε σύντομα και ορθά σύμμαχο χωρίς να κοροϊδεύουμε, να ηθικολογούμε και προπαντός να προσπαθούμε να εξωραΐσουμε τις στρατηγικές αποφάσεις που λαμβάνουμε.

Αφού συλλέξουμε όλα τα δεδομένα, γιατί υπάρχουν πολλά … ας διαλέξουμε σύμμαχο και ας χαράξουμε εθνική στρατηγική. Είναι μεγάλη η ευκαιρία για την χώρα μας ΤΩΡΑ_

One thought on “Η Σαουδική Αραβία is not a “blacklisted” country!

Σχολιάστε